Effectief alarmeren met 4K-ontruimingssystemen

met 4K-ontruimingssystemen

Brand, gaslek, ontploffingsgevaar... in geval van een calamiteit moet de buurt snel, efficiënt en veilig worden ontruimd. De ontruimingssystemen van 4K helpen industrieën en overheden de massa op een adequate manier te waarschuwen. Afhankelijk van het toepassingsgebied hebben wij een geschikte ontruimingssirene die direct inzetbaar is. Ook bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan.

Elektronisch ontruimingssysteem

De elektronische sirene is een krachtig systeem dat ontworpen is voor grote industrieterreinen, zoals in de chemische sector, de olie- en gasindustrie en havens. Hoe groter het gebied, over hoe meer sirenes zo'n systeem kan beschikken.

Met dit systeem is het zowel mogelijk om buurtbewoners louter te informeren over een testuitvoering, alsook om omwonenden aan te zetten reflexmaatregelen te nemen tijdens een noodtoestand.  Afhankelijk van de situatie kan een unieke combinatie van geluidssignaal en spraakbericht worden ingesteld.

Deze grote sirenenetwerken kunnen vanuit een controlecentrum draadloos worden bediend, waardoor nieuwe bekabelingsinstallaties overbodig worden. Het bedieningspaneel activeert sirenes, waarschuwt gebruikers bij storingen en voert betrouwbaarheidstests uit. Daarnaast is het mogelijk om de sireneopstelling op afstand te beheren via de gratis smartphone-app.

Omnidirectioneel ontruimingssysteem

Naast grote industrieterreinen, voorzien wij een kosteneffectieve oplossing voor faciliteiten, zoals ziekenhuizen, scholen en campings. Omdat hun ontruimingsgebied veel kleiner is, kunnen zij gebruikmaken van een omnidirectioneel ontruimingssysteem met een geluidsdekking voor korte afstanden. Met bedieningspanelen en smartphonebediening kan de 360°-sirene zowel tot zestien verschillende tonen als voorgeprogrammeerde spraakberichten uitsturen.

All-in-One Electronic Siren

Terwijl vaste sirenes een doeltreffende oplossing zijn in dichtbevolkte gebieden, worden auto's ingezet in openbare plaatsen. Op die manier kan er snel doelgericht worden gecommuniceerd.

De All-in-One Electronic Siren kan in elke plotselinge, onverwachte noodtoestand informatie verspreiden waar vaste sirenes dat niet kunnen. De mobiele sirene kan makkelijk magnetisch worden bevestigd op de bovenkant van voertuigen. Met iOS- en Android-app kan de mobiele luidspreker zowel vooraf geïnstalleerde noodsignalen als ingesproken boodschappen uitzenden. Ook is het geluidsniveau regelbaar via de geluidstoetsen van de smartphone.

Door zijn snelle en eenvoudige inzetbaarheid is hij ideaal voor gebruik op politiewagens, brandweerwagens en voertuigen voor civiele bescherming.

Zelf een ontruimingssirene samenstellen?

Wens je graag meer informatie over onze ontruimingssystemen? Op basis van jouw toepassingsgebied en vereisten, werken we een op maat gemaakte oplossing voor je uit.

Hoe gezond is jouw binnenklimaat?
Maak het CO2-niveau in de lucht zichtbaar.