QikFit

Click & Connect!QikFit - klik de stroommodules vast en go!

Expert aan het woord

QikFit is een click-and-connect-systeem van onze salespartner OE Electrics. Het nieuwe stroom- en laadsysteem is eenvoudig te installeren, flexibel in gebruik en zeer budgetvriendelijk. Aan het woord is Alex Dingemans, Project Development & Sales OE Electrics. Hij vertelt je in dit interview alles wat je moet weten over het QikFit-systeem.

Wat is QikFit?

QikFit is een click-and-connect-systeem van OE Electrics waarmee je verschillende units voor opladen en connectiviteit in dezelfde uitsparing kunt vastklikken. QikFit biedt een handige oplossing voor diverse toepassingsgebieden. Bovendien kun je QikFit eenvoudig zelf installeren in verschillende oppervlakken.

Waarom zou je QikFit gebruiken?

QikFit geeft je veel flexibiliteit en is snel geïnstalleerd: je zaagt een opening in je oppervlak, klikt de unit erin vast, sluit de unit aan op stroom en je bent klaar. Indien nodig, kun je de units eenvoudig vervangen. 

Daarnaast heeft het QikFit-gamma een USB-unit met geïntegreerde snellader. Vanaf 2024 zal de USB-C snelladen de Europese standaard zijn voor smartphones, tablets en laptops. Veel elektronicamerken zijn al op de kar gesprongen. 

Als je al een van die apparaten met hoog vermogen hebt, moet je van wisselstroom naar gelijkstroom overschakelen om voldoende watt te genereren. In dat geval heb je een extra converter nodig. Met QikFit is dat niet meer nodig, omdat de omvormer in de USB-unit is geïntegreerd.

In welke oppervlakken kun je QikFit installeren?

QikFit-units kun je installeren in houten, stoffen en metalen oppervlakken. QikFit wordt vooral toegepast in kantoormeubilair, zoals bureaus en stoelen.

Tegenwoordig installeren wij QikFit ook in metalen werkbanken. Dergelijke werkbanken voor in de werkplaats zijn vaak voorzien van stroom. In veel gevallen heeft een werkbank een verticale wand met gaten waarin je gereedschap kunt ophangen. In die gaten klikken wij de QikFit-units vast. 

Hoeveel units kunnen er aan elkaar worden vastgeklikt?

Je kunt niet eindeloos units aan elkaar vastklikken. Er zijn bepaalde veiligheidsvoorschriften om kortsluiting te voorkomen. Zo kun je hoogstens vier units aan elkaar vastklikken, bijvoorbeeld vier stopcontacten en één USB-lader. Dat is meestal voldoende.

Wie kan QikFit installeren?

Iedereen kan QikFit installeren. Hoewel ik zelf nogal onhandig ben en geen achtergrond in elektriciteit heb, heb ik QikFit in ons kantoor volledig zelf geïnstalleerd. Bovendien heb je geen extra gereedschap nodig om QikFit te kunnen installeren.

Natuurlijk staan wij als 4K klaar om klanten te helpen. We kunnen voor de klant al een deel van de installatie uitvoeren om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Waarvoor dient een QikFrame?

Het frame is het kader waarin je de QikFit-units kunt vastklikken. Afhankelijk van het aantal stroom- en laadeenheden dat je nodig hebt, adviseren wij de klant over de grootte van het frame.

Hoe werkt een QikTRAY-kabelgoot?

De QikTRAY-kabelgoot wordt onder je bureau geïnstalleerd. In de kabelgoot kun je al je kabels netjes wegwerken.

Bovendien zijn de QikTRAY-kabelgoot en de QikFit-units beste vrienden. Zo klik je je units aan de voorkant in de kabelgoot vast, de kabel komt langs achteren aan en wordt in de kabelgoot weggewerkt. 

Ook achteraf is het eenvoudig om de units te verwisselen: koppel de unit los, klik hem eruit en klik een nieuwe erin vast.

Toevoegingen van de expert

Het doel van OE Electrics is om de klant op het allerlaatste moment te laten beslissen, zodat hij de units ter plekke kan verwisselen. Stel dat je collega een High Power-laptop heeft, dan bestellen we een High Power-unit en klikken we die in enkele seconden erin vast.

Benieuwd wat QikFit voor jou kan betekenen?

Wil je graag meer informatie over QikFit? Onze accountmanager Alex Dingemans helpt je met alle plezier verder!

Alex Dingemans
Project Development & Sales OE Electrics 
+32 496 80 55 36
alex@4K.be

 
Wij zijn verhuisd!
Nieuwe locatie, een frisse wind door het bedrijf