Visueel-akoestisch signalisatietoestel voor koelcellen

De juiste temperatuur van koelcellen in de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie is vandaag de dag belangrijker dan ooit. De werking ervan moet voortdurend worden bewaakt. Alleen zo kan er worden voldaan aan geldende veiligheidsnormen, én kunnen voedingswaren en farmaceutische producten perfect worden bewaard. Dat vraagt een hoge mate van precisie.

Om je te helpen de vereiste precisie te behalen, bieden wij signalisatieproducten van een hoog niveau die de gemeten waarden van het koelcelsysteem omzetten in zichtbare en hoorbare vorm. 

PIPS-signalisatietoestel

Binnen ons PIPS-gamma hebben we signalisatietoestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebruik in koelcellen. Door koelcellen te koppelen aan het PIPS-toestel word je gewaarschuwd bij gevaar en/of technische storingen van het koelcelsysteem, zodat je onmiddellijke actie kunt ondernemen. 

Het PIPS-toestel combineert visuele en akoestische signalisatie. Het biedt 64 verschillende geluiden die je kunt selecteren via een DIP-switch. Via een geïntegreerde knop kun je het volume regelen tot 105dB(A).

Daarnaast kun je kiezen voor een krachtig knipperlicht. Het is perfect mogelijk om de lichteffecten en geluiden per alarmniveau te combineren. Ook kun je het geluid volledig van het licht scheiden. 

Bovendien is het PIPS-signalisatietoestel ontworpen om al vanaf -40°C inzetbaar te zijn. Daarnaast heeft het een hoge beschermingsgraad (IP65). Die twee specificaties maken dit PIPS-toestel het referentieproduct voor het gebruik in koelcellen. 

Brandt er een waarschuwingslamp?

In overeenstemming met de veiligheidsnormen UNI EN 378-1 moet een koelcel voorzien zijn van een visueel-akoestisch alarmsignaal. Dat signaal moet te allen tijde voor iedereen waarneembaar en duidelijk leesbaar zijn. Het waarschuwingssignaal moet elke lekkage van koelvloeistof strikt bewaken om gevaarlijke concentraties in de koelcel te voorkomen.

In de praktijk worden deze PIPS-signalisatietoestellen als volgt toegepast:
Rood licht duidt op een gevaarlijke toestand. In dat geval is onmiddellijke actie vereist. Blauw licht in combinatie met geluid duidt op een storing van het koelcelsysteem. Dan is een verplichte herstelactie vereist. Een voorbeeld daarvan is wanneer deuren niet goed gesloten zijn om te voorkomen dat producten in de koelcel gaan bederven. 

Wens je meer informatie over onze PIPS-signalisatietoestellen? Ons team van experten beantwoordt met plezier al jouw vragen. 

Effectief alarmeren met 4K-ontruimingssystemen
met 4K-ontruimingssystemen